WIJNPROEVERIJ GORINCHEM

Houd jij van een goed glas wijn? En wil je, bij jou thuis in Gorinchem, jouw persoonlijke smaak verder ontwikkelen? Maak dan kennis met de heerlijke wijnen uit de Italiaanse streek Alto Adige tijdens onze wijnproeverij.  

WIJNPROEVERIJ OP MAAT IN GORINCHEM

Wijn proeven is een belevenis waar allerlei emoties aan verbonden zijn. Om de smaken met al je zintuigen maximaal te ervaren, gebeurt het proeven altijd blind. We gaan samen in gesprek over wat je ruikt en wat je proeft. En om het nóg interessanter te maken is er de optie om wijn-spijscombinaties te ervaren. 

Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een wijnproeverij in Gorinchem met alleen wijn, met een aantal bijpassende hapjes of zelfs met een compleet diner voor de échte ultieme beleving.  

Alle ingrediënten voor een geweldige middag of avond zijn aanwezig. Heb jij aan het einde van de proeverij in Gorinchem een favoriete wijn, of zelfs wel twee? Dan kun je deze natuurlijk bij ons bestellenhelemaal vrijblijvend.  

Wijnproeverij Gorinchem kaasplankje met wijnfles
luchtfoto

KOSTEN WIJNPROEVERIJ

De kosten van een wijnproeverij in Gorinchem zijn afhankelijk van jouw wensen en het aantal gasten. De volgende prijzenlijst dient ter indicatie: 

Wijnproeverij basis van 2 uur met 8 wijnen, 8 flessen

€25 per persoon (minimaal 8 en maximaal 15 personen)

Wijnproeverij basis van 2 uur met 8 wijnen, 16 flessen

€25 per persoon (minimaal 16 en maximaal 30 personen)

Wijnproeverij uitgebreid inclusief diner

Vanaf €60 per persoon (minimaal 6 en maximaal 10 personen)

Wijnproeverij als bedrijfsfeest

Vanaf €50 per persoon (minimaal 8 personen)

LIEFDE VOOR WIJN

Een passie voor wijn en een scherp oog voor kwaliteit, dát kenmerkt sommelier en wijnadviseur Pieter van den Burg. In 2019 richtte hij Rejoice Wijn op om zo zijn passie te delen met meer wijnliefhebbers. 

Zijn passie voor wijn is mettertijd gegroeid, maar ontstond al in zijn jeugd. Hij werkte in de poelierszaak en het restaurant van zijn vader, toen hij voor het eerst kennis maakte met wild en bijpassende wijnen. Zijn interesse was gewekt en door de jaren heen ontwikkelde hij hier zijn eigen smaak voor.  

In 2009 sloot hij zich via een vinoloog uit zijn netwerk aan bij een wijnclub. Met deze club bezoekt hij elke anderhalf jaar een wijngebied in een ander land. Niet veel later voltooide Pieter de laatste wijncursus, waarmee hij officieel sommelier werd. In 2019 startte hij als wijnadviseur met fantastische wijnproeverijen door het hele land, waaronder in Gorinchem. 

WIJN UIT ITALIË

Als je denkt aan een heerlijke wijn van goede kwaliteit, dan denk je al snel aan Italië. De regio Alto Adige staat bekend om dit soort goede wijnen. Ook is de regio een populaire vakantiebestemming voor natuurliefhebbers. De hoge bergen lenen zich namelijk uitstekend voor een goede wandeling in de zomer, of een afdaling op ski’s in de winter.  

Ga jij op vakantie naar Alto Adige? Dan kan een bezoekje aan de lokale wijnboeren niet ontbreken. Om die heerlijke vakantiesfeer vast te houden, neem je een fles mee naar huis. Maar zo’n fles smaakt vaak naar meer. Bij Rejoice Wijn bestel je daarom je favoriete wijn uit Alto Adige wanneer je maar wilt. Ben je nog niet bekend met de wijnen uit Alto Adige? Maak dan kennis met deze wijnen tijdens onze wijnproeverij in Gorinchem en omstreken 

Wijnproeverij Gorinchem wijn wordt ingeschonken
Wijnproeverij Gorinchem wijnglazen met wijn achter druiven

WIJNHUIZEN

Meerdere keren per jaar reist Pieter naar Alto Adige om daar jouw favoriete wijnen op te halen. Al sinds zijn jeugd komt hij in deze streek. Daardoor kent hij de regio goed en weet hij veel af van de wijnen die hij schenkt en de wijnhuizen waar deze vandaan komen. Hij selecteert deze wijnen met zijn oog voor kwaliteit en schenkt zo enkel wijnen met de beste prijs-kwaliteitverhouding.  

WIJNPROEVERIJ IN GORINCHEM ORGANISEREN?

Ben jij na het lezen van dit artikel enthousiast geworden over een wijnproeverij in Gorinchem samen met jouw vrienden, familie of collega’s? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op! Pieter denkt graag mee over de mogelijkheden die het best passen bij jouw smaak en wensen, om zo een onvergetelijke avond te creëren

Wij verzorgen ook wijnproeverijen bij jou thuis in:

NEEM CONTACT OP