WIJNPROEVERIJ AMERONGEN

Ben jij wel toe aan een beetje ontspanning? En ben jij ook nog eens een échte wijnliefhebber? Dan is onze wijnproeverij in Amerongen echt iets voor jou!  

Een gezellig moment met vrienden of familie, terwijl je geniet van Italiaanse wijnen uit de streek: Alto Adige. Boek nu onze heerlijke wijnproeverij – gewoon, bij jou thuis.  

WIJNPROEVERIJ OP MAAT IN AMERONGEN

Wijn proeven doe je niet alleen met je tong, maar met al jouw zintuigen. Ieders smaak verschilt en zelfs voor jou kan wijn A anders smaken, wanneer je het combineert met hapje B. Een wijnproeverij is dus nooit hetzelfde en dit maakt het proeven van wijn enorm interessant. 

Het proeven gebeurt altijd blind. Zo kun je namelijk het beste de smaak in je opnemen, zonder verwachtingen of aannames die je bijvoorbeeld baseert op de kleur van de wijn.

Wijnproeverij Amerongen wijn wordt ingeschonken vanuit fles in wijnglas
Kasteel_vooraanzicht

KOSTEN WIJNPROEVERIJ AMERONGEN

Wij maken voor jou een wijnproeverij op maat, waarbij we rekening houden met jouw voorkeuren. Wil je alleen de wijn proeven, wil je ook wat hapjes, of misschien zelfs een compleet diner? Het kan in Amerongen allemaal. 

De kosten zijn afhankelijk van jouw wensen en het aantal personen. Deze prijslijst dient als indicatie:  

Wijnproeverij basis van 2 uur met 8 wijnen, 8 flessen

€25 per persoon (minimaal 8 en maximaal 15 personen)

Wijnproeverij basis van 2 uur met 8 wijnen, 16 flessen

€25 per persoon (minimaal 16 en maximaal 30 personen)

Wijnproeverij uitgebreid inclusief diner

Vanaf €60 per persoon (minimaal 6 en maximaal 10 personen)

Wijnproeverij als bedrijfsfeest

Vanaf €50 per persoon (minimaal 8 personen)

VAN HOBBY NAAR WERK

Pieter van den Burg verzorgt de wijnproeverij in Amerongen. Vanaf jongs af aan is Pieter al geïnteresseerd in wijnen. Zijn vader had namelijk een poelierszaak en later ook een restaurant. Hier maakte Pieter kennis met verschillende wijn-spijs combinaties wat zijn interesse in wijnen wekte.

In het jaar 2009 sloot hij zich aan bij een wijnclub. Hij bezocht met deze groep veel landen om daar wijnen te proeven. Niet veel later behaalde hij zijn brevet tot wijnsommelier. In 2019 richtte Pieter Rejoice Wijn op en startte hij als wijnadviseur met fantastische wijnproeverijen door het hele land.

WIJN UIT ALTO ADIGE

De lekkerste wijnen van Italië komen uit Alto Adige. Deze streek kenmerkt zich door heerlijke wijnen van uitstekende kwaliteit. Daarnaast staat de streek bekend om zijn natuur en idyllische dorpjes wat het tot een mooie vakantiebestemming maakt. En tijdens zo’n vakantie mag je een bezoek aan de wijngaarden of wijnhuizen zeker niet overslaan.

Natuurlijk wil je deze wijnen, die de heerlijke Italiaanse vakantiesfeer mee terugbrengen naar Amerongen, het liefst het hele jaar door drinken. Bij Rejoice Wijn bestel je geheel vrijblijvend jouw favoriete wijn, gedurende het hele jaar.

Wijnproeverij Amerongen Gedekte tafel met broodjes en wijnglazen
Wijnproeverij Amerongen halfgevulde wijnglazen met kaasplankje

WIJNHUIZEN

Pieter bezoekt een aantal keer per jaar het prachtige Alto Adige en de wijnhuizen waarmee hij samenwerkt. Hij komt hier al sinds kleins af aan, wat deze trips extra speciaal maakt. Pieter heeft een goed oog voor kwaliteitswijnen en selecteert met passie de bijzondere wijnen die je kunt proeven tijdens de wijnproeverij in Amerongen.

WIJNPROEVERIJ IN AMERONGEN ORGANISEREN?

Loopt bij jou het water al in de mond? Neem dan gerust eens contact met ons op, om geheel vrijblijvend te praten over een wijnproeverij in Amerongen.

Wij verzorgen ook wijnproeverijen bij jou thuis in:

NEEM CONTACT OP