Beenham in honing/mosterd saus met Vernatsch+

Voor Moederdag had ik dit jaar een actie lopen met meerdere ondernemers in mijn woonplaats Hagestein. Lekker asperges & gesmolten roomboter en eieren, krielaardappelen en zalm of beenham. Laatst heb ik de beenham ook gemaakt maar dan in een honing/mosterd saus met haricot verts in pancetta gewikkeld. Ga hier naar het recept. Ik schenk er (weer) een Vernatsch bij. Deze wijn kan niet genoeg geprezen worden om zijn veelzijdigheid. Licht gekoeld te drinken met een bom aan fruit kan het bij heel veel gerechten in deze tijd van het jaar. Ga hier voor de doorlopende aanbieding van het Vernatsch Mix Pakket.

Geschreven op:mei 7, 2021 Door:

Zuid Afrikaanse Bobotie met Vernatsch+

Ik heb laatst bij een bezoek aan de AH weer een leuk gerecht gevonden. We gaan daarvoor even naar Zuid Afrika 🙂

Lekker gerecht, niet moeilijk te maken. Ik dronk er een Vernatsch bij. Ook hier heb je keuze uit de verschillende Vernatsch wijnen uit ons assortiment. Ga daar voor naar deze link

Geschreven op:april 23, 2021 Door:

Bladerdeeg pakketje met zalm

Met Pasen maakte ik dit gerecht als voorgerecht. Dit recept kan je het hele voorjaar maken, ook voor de lunch: zalm met groentjes ingepakt in bladerdeeg. Klik op de foto voor het recept:

Ik drink er een Chardonnay bij (natuurlijk uit Alto Adige) zonder houtbereiding. Lekker fris, beetje meloen, zuurtje en heerlijk combinerend met het krokante van het bladerdeeg en het licht romige van de zalm. De Chardonnay is onderdeel van het witte wijn pakket. Klik hier voor de aanbieding van de wijn

Geschreven op:april 16, 2021 Door:

Steak Tartaar met Vernatsch+

Tijdens proeverijen bij mij – of bij mensen thuis vind ik het altijd leuk, als de witte wijn is geweest om voor iedereen individueel steak tartaar te maken. De Ă©Ă©n vindt pittiger lekker, de ander liever wat milder. Het recept dat ik daarvoor gebruik is van Ron Blaauw en dat geeft prima ruimte om te variĂ«ren in smaak. Beetje meer/minder tabasco en/of Worcester saus dan wel werken met milde of scherpe mosterd geeft de kans het gerecht een persoonlijke touch mee te geven. Ga voor een preview naar het volgende filmpje. Voor de alcoholische begeleiding schenk ik dan vaak een aantal Vernatsch wijnen om er naast te proberen. Deze passen perfect waarbij er keuze is tussen de lichtere (bij de milde variant) of de wat zwaardere (bij de pittige) waar een deel Lagrein is verwerkt. Die wijnen heten dan St. Magdalener. In de foto staan ze opgesteld van links naar rechts in zwaarte opgesteld. Ik heb er een doosje Vernatsch+ Mix van gemaakt en die is de komende 10 dagen zeer aantrekkelijk geprijsd.

Geschreven op:april 9, 2021 Door:

Lente Risotto

Nu het voorjaar zich al een paar keer heeft laten zien, wil je passende gerechten eten. Bij de AH kwam ik laatst weer een pakket tegen dat mijn aandacht trok. Heerlijke lente risotto: simpel om te maken, iedereen lust het en je kunt er heerlijk een wijntje bij drinken. Ik dronk er een Weissburgunder Riserva bij. Ik heb er 3 in het Alto Adige assortiment. Pinot Blanc druif die minstens 6 maanden op hout werden gerijpt. Deze ca 12 maanden op grote vaten. Het hout is daardoor niet prominent aanwezig, maar de wijn is vol en past prima bij het romige van risotto.

De witte wijn is nog dit weekend in de aanbieding: witte wijn

Voor deze wijn is er een speciale Weissburgunder Riserva pakket met alle drie de soorten, met verdere eet-tips, een echte aanbeveling

Geschreven op:april 2, 2021 Door:

Masterclass Alto Adige, vervolg

Nu het voorjaar eraan komt biedt Rejoice Wijn in samenwerking met Eline Groenendijk, vinologe, een vervolg aan op de online Masterclass van Alto Adige. Je krijgt weer 6 wijnen ( 3x wit, 3 x rood),  toegestuurd met achtergrond- informatie en verdere uitleg. Nadruk ligt deze keer op inheemse druiven én het voorjaar. Je kan deze proeverij op elk gewenst moment doen en kan dus ook bijv. de ene keer de witte wijn doen en een andere keer de rode wijn. Je krijgt na bestelling 2 links per mail met You Tube filmpjes toegestuurd waarmee je de wijnen samen met ons kunt proeven en vergelijken. Je krijgt totaal in meer dan een uur uitleg over het gebied, de wijnmakers en tips voor eet combinaties.

Klik voor de wijnen die in de Masterclass worden behandeld op deze link

Geschreven op:maart 19, 2021 Door:

Hertengoulash met Lagrein

Deze week heb ik een heerlijke goulash gemaakt. Ik had daarvoor nog hertenvlees in mijn vriezer liggen, maar het kan ook met vlees van rund of haas, vlees dat een paar uur moet stoven om lekker gaar te worden. Ik drink er natuurlijk Lagrein bij. Op de foto zie je mijn favoriet: Mirell van Ansitz Waldgries. In principe past er elke Lagrein bij, afhankelijk van je eigen smaak. Ben je niet zo dol op een zware rode wijn dan zijn de Lagrein classico’s ideaal. Kan het je niet zwaar genoeg zijn, dan passen de Lagrein Riserva’s je beter. Die hebben minstens 6 maanden op hout gerijpt en zijn al wat ouder. Alle Lagrein’s zijn de komende week spectaculair afgeprijsd. Klik voor een overzicht op deze link. Als je naar de 2e pagina scrolt zie je ook Mix dozen van zowel de Classico soorten als de Riserva’s. (zie ook de foto’s)

Klik op de link voor het recept:

Lagrein Classico mix
Lagrein Riserva Mix
Geschreven op:maart 12, 2021 Door:

Risotto met Gorgonzola en Lagrein

Ik heb onlangs een heerlijk Italiaans gerecht gemaakt, niet typisch Alto Adige, maar met een heerlijke Lagrein super smakelijk Ă©n makkelijk te maken.

Bereidingswijze:

Maak ca. 1 liter groentebouillon

Snipper 1 sjalotje en bak kort aan in een ruime (braad)pan en doe een pak risotto van ca 400 gram erbij. Laat de rijst glimmen en blus dan af met een groot glas Lagrein. Vul dan steeds de pan aan met een soeplepel groentebouillon als de rijst steeds meer vocht gaat opnemen en roer steeds door. Doe dit ca 20-25 min totdat de rijst volledig is verzadigd.

Roer er dan een stuk van ca 100 gr Gorgonzola door en ca 25-40 gram gewone ( belegen) geraspte kaas. Als de kaas is gesmolten nog wat zwarte peper erover heen en het gerecht is klaar. Glas Lagrein erbij en je hebt een simpel, maar heel smakelijk gerecht. Eet smakelijk !

Zie voor de aanbieding van de Lagrein: link

Geschreven op:maart 5, 2021 Door:

Zeebaars Ceviche met Pinot Bianco

Uw Chefkok Thuis Wilco van den Baar heeft weer een lekker gerecht gemaakt. Klik hier voor de toelichting van het gerecht en ook waarom de Pinot Bianco er zo goed bij past. Klik hier voor de aanbieding van deze heerlijke wijn.

Zeebaars Ceviche met Pinot Bianco

Hier is het recept :

Ingrediënten voor 6 personen:

6 zeebaars filets van 80-100 gram per stuk, zonder vel en graten

“Leche el Tigre” (tijgermelk)

Rasp met de Microplain® geraspt en sap van 5 limoenen en 5 citroenen

1 kleine rode peper, bevroren en met de Microplain® geraspt,

½ stengel citroengras met de Microplain® geraspt,

50 gram geschilde gemberwortel met de Microplain® geraspt,

1 dl sushi azijn,

zout naar smaak,

olijfolie Extra Vergine 50 cc,

Voor de mango compote:

2 rijpe “gevlogen” mango’s, geschild en in blokjes gesneden,

1 rode peper,  bevroren en met de Microplain® geraspt,

1 dl mango coulis van Boiron.

Garnering:

Het gele hart van frisee sla, gewassen en geplukt.

Werkwijze:

  • Snijd de zeebaarsfilets in blokjes van 0,5 cm en doe deze in een kom.
  • Meng alles voor de tijgermelk in een kommetje en doe dit op de zeebaars, goed met elkaar mengen.
  • Laat dit mengsel 15-20 minuten staan, als je ziet dat het visvlees wit gaat uitslaan door het “garen” in het zuur dan is het klaar en mag de vis op een zeef om goed te laten uitlekken.
  • De zeebaars aanmaken met de olijfolie en eventueel wat grof zeezout naar smaak.
  • In een rode steker mooi op een bord presenteren.
  • De mango blokjes mengen met de peper en de coulis en dit bovenop de zeebaars serveren, de frisse salade daar weer bovenop.
  • Eet smakelijk.