Wijn spijs deel 2: Black Friday met Black Truffel

In deze Black Friday periode heeft Wilco van den Baar, chef-kok thuis een heerlijke risotto met “black” truffel bij een Pinot Bianco Riserva gemaakt. Een heerlijke combinatie. Heb je geen truffel of is dat niet jouw ding, dan zijn portobello gerechten ook heerlijk hierbij. Klik hier voor de uitleg van Wilco en tips voor andere gerechten bij deze wijn.

Wil je naar de Black Friday aanbieding, klik dan hier

Truffel risotto met Pinot Bianco Riserva

Wijn spijs deel 1: Lagrein

Wij delen regelmatig filmpjes met wijn spijs combinaties uit Alto Adige. In dit bericht aandacht voor een lokale rode druif: de Lagrein. Wilco van den Baar, uw chefkok thuis, legt hier uit wat bij deze wijn het beste past.

Mocht u deze wijn eens willen proberen, ga dan naar de volgende link voor de aanbieding

Lagrein met wilde eend
Wilde eend met bleekselderij en rode kool

Masterclass Alto Adige

In deze tijd waar we ons vertier thuis moeten maken én beleven biedt Rejoice Wijn in samenwerking met Eline Groenendijk, vinologe, een uniek online Masterclass van Alto Adige aan. Je krijgt 6 wijnen (3x wit, 3 x rood), een pak Schuttelbrot en SudTiroler spek toegestuurd met achtergrond- informatie en verdere uitleg. Tevens krijg je na bestelling 2 links per mail met You Tube filmpjes waarmee je de wijnen samen met ons gaat proeven en vergelijken. Je kunt daardoor op een moment dat jou past deze Master Class volgen .Je krijgt totaal in meer dan 5 kwartier uitleg over de wijnen, het gebied, de wijnmakers en tips voor eet combinaties. Voor nog meer informatie zie hier

Wil je dit unieke pakket bestellen dan druk op deze link hier en dan kom je op de bestelsite bij het juiste product.

Keep the spirit(s) high !!

De wereld staat stil. Corona grijpt steeds harder om zich heen. Iedereen heeft er nu last van.

Iedereen heeft echter ook begrip voor de maatregelen. Ze zijn nodig om zo snel mogelijk dit monstervirus onder controle te krijgen.

Er zijn veel besmettingen en ook al handenvol slachtoffers in ons land, doch er zijn meer gedupeerden:

De Horeca en haar leveranciers hebben een enorme klap gekregen, maar wij geven niet op

Als je niet meer uit huis kan eten dan maak je het thuis gezellig. Je koopt een afhaalmaaltijd of gaat in op de vele aanbiedingen

van “normale” restaurants die nu ook bezorgmaaltijden aanbieden

En natuurlijk moet er dan iets lekkers bij gedronken worden. De lente komt eraan en wat drink je nu het beste bij pizza en pasta:

Een heerlijke Vernatsch uit Alto Adige natuurlijk.

RejoiceWijn bezorgt nu Vernatsch gratis door heel Nederland en biedt alle soorten* – zolang de voorraad strekt- voor 50 Euro per doos van 6 flessen

Geen geld voor zo’n heerlijk frisse licht rode wijn en je helpt de wijnimporteur de lente door ?

Stuur een mail naar info@rejoicewijn.nl , bestel en we nemen zsm contact op voor de aflevering

*) De Vernatsch soorten die in de aanbieding zijn :

Kellerei Kaltern: Kalterer See Classico 2018

Muri Gries: Kalterer See Classico 2018

Martini & Sohn: Kellermeistertrunk 2018

Geschreven op:maart 16, 2020 Door:

Weekend opener 3/1/2020 Pinot Grigio en Epoisses

Dit eerste weekend van het jaar openen we met een heerlijke borrelkaas: Epoisses. Een pittige kaas uit de Bourgogne, die zich prima laat combineren met een mooie aromatische witte wijn uit Alto Adige. Ik heb 3 opties: Pinot Grigio, lekker fris maar ook met een pepertje of een Gewurztraminer waarin er 2 varianten zijn: de Classico en de “Auratus”, beiden van Tenuta Ritterhof uit Kaltern. De classico zou ik nemen bij een borrel, de Auratus past prima als afsluiter van een mooi diner.