Gevulde paprika met gehakt
Gevulde paprika met gehakt
Dit voorgerecht of klein hoofdgerecht ziet er leuk uit, zeer goed te maken en veel mensen genieten ervan.
Nodig is: per persoon een paprika, liefst in meerdere kleuren. De benodigde ingrediënten voor het gerecht zijn voor 2 stuks. Verder: 1 ui, knoflook, 250 gr mager rundergehakt (of ander gehakt naar smaak), 1 tl paprikapoeder, 1/2 tl chilipoeder, 1/2 tl gemalen komijnzaad, 100gr tomatenblokjes, 50gr walnoten, 100gr feta.
![](https://i0.wp.com/www.rejoicewijn.nl/wp-content/uploads/2023/02/Paprika-1.jpg?resize=407%2C419&ssl=1)
Oven op 200 graden voorverwarmen. Gesnipperde ui & knoflook in pan aanbakken, gehakt 5 min. toevoegen en dan gas minder en de kruiden doormengen. Na 2 minuten de tomatenblokjes toevoegen en de gehakte walnoten erdoor mengen. Van het vuur halen en de feta erdoorheen kruimelen.
![](https://i0.wp.com/www.rejoicewijn.nl/wp-content/uploads/2023/02/Paprika-3.jpg?resize=423%2C564&ssl=1)
Je snijdt de kop van de paprika’s met een scherp groot mes eraf.
![](https://i0.wp.com/www.rejoicewijn.nl/wp-content/uploads/2023/02/Paprika-2.jpg?resize=430%2C241&ssl=1)
Je vult ze met het mengsel en legt ze in een ovenvaste schaal
![](https://i0.wp.com/www.rejoicewijn.nl/wp-content/uploads/2023/02/Paprika-4.jpg?resize=382%2C200&ssl=1)
![](https://i0.wp.com/www.rejoicewijn.nl/wp-content/uploads/2023/02/Paprika-5.jpg?resize=355%2C266&ssl=1)
zet ze 20 minuten in de oven en geniet ervan
![](https://i0.wp.com/www.rejoicewijn.nl/wp-content/uploads/2023/02/Paprika-7.jpg?resize=469%2C625&ssl=1)
0 Comment