Gevulde paprika met gehakt

03

feb

Gevulde paprika met gehakt

Dit voorgerecht of klein hoofdgerecht ziet er leuk uit, zeer goed te maken en veel mensen genieten ervan.

Nodig is: per persoon een paprika, liefst in meerdere kleuren. De benodigde ingrediënten voor het gerecht zijn voor 2 stuks. Verder: 1 ui, knoflook, 250 gr mager rundergehakt (of ander gehakt naar smaak), 1 tl paprikapoeder, 1/2 tl chilipoeder, 1/2 tl gemalen komijnzaad, 100gr tomatenblokjes, 50gr walnoten, 100gr feta.

Ingrediënten

Oven op 200 graden voorverwarmen. Gesnipperde ui & knoflook in pan aanbakken, gehakt 5 min. toevoegen en dan gas minder en de kruiden doormengen. Na 2 minuten de tomatenblokjes toevoegen en de gehakte walnoten erdoor mengen. Van het vuur halen en de feta erdoorheen kruimelen.

Gehaktmengsel

Je snijdt de kop van de paprika’s met een scherp groot mes eraf.

Je vult ze met het mengsel en legt ze in een ovenvaste schaal

zet ze 20 minuten in de oven en geniet ervan

Als hoofgerecht kan je er een salade bij eten en een mooie Magdalener bij drinken