Visgerechten met rode wijn, deel 2

Geschreven op:mei 26, 2023 Door:

26

mei

Visgerechten met rode wijn, deel 2

In dit blog weer een voorbeeld dat een rode wijn prima kan als er vis in een gerecht aanwezig is. Het recept van een (wijn) vriendin gekregen en zij heeft het ook een keer voor ons gemaakt. Heerlijk!

Officieel heet het “Provençaalse vistaart, lekker plat is het een vispizza 🙂 maar nogmaals, super lekker en verrassend i.v.m. de combi met rode wijn.

Benodigdheden: Pizza bodem, zelf gemaakt of op een rol uit de winkel, half kilo uien, half kilo makreel (kabeljauw is een zachter alternatief) in blokjes, 100 gr ansjovis filet, 600 gr tomaten en 50 gr ontpitte zwarte olijven en 1/2 eetl. gemengde Italiaanse of Provençaalse kruiden.

Smoor op laag vuur de in dunne ringen gesneden uien met de kruiden ca 15-20 min in een braadpan. Zet de oven op 200 graden. Meng de makreel met de uien en verdeel over de pizzabodem. Verdeel daarvoor de tomaten in dikke plakken, de ansjovis en de klein gesneden olijven.

25 tot 30 minuten in de oven en je hebt een pittig gerecht dat zeer goed matcht met rode wijn. De zachte uien met de makreel verstevigt door het zure van de tomaten en het zoute van de ansjovis geven een droog en stevig smaakgevoel, dat met een droge/zure rode wijn die hetzelfde “DNA” heeft, een prachtige combinatie maakt. Mogelijk vind je een dure/zeer goede wijn hierbij misschien niet waard. Laat je verrassen: we dronken er een super Barolo bij. Fantastische combi!

Jammer genoeg moest ik ‘m delen met mijn vrouw 🙂 Zo komt die uit de oven en uit mijn eigen collectie dronk ik er een Antheos bij, een speciale Magdalener, gemaakt met autochtone Vernatsch druiven en een beetje Lagrein. Veel eet en wijn plezier er mee 🙂