Visgerechten met rode wijn, deel 3

02

jun

Visgerechten met rode wijn, deel 3

In deze serie nu een eigenlijk wel voor de hand liggend voorbeeld van vis met rode wijn. We gaan 2 bereidingen maken met tonijn. Tonijn is redelijk rood van kleur en heeft een mooie iet wat stevige structuur, heeft op die manier veel weg van vlees. We gaan er een voorgerecht en een hoofdgerecht mee maken. In het voorgerecht gaan we de tonijn gaar maken met zure ingredi├źnten, zoals je ook doet met steak tartaar. Je snijdt daarvoor de tonijnfilet in kleine blokjes en maak het aan met limoensap, soja- en sesam-olie, zeewiersalade (wakame) aanlengen met mayonaise waar je wat wasabi pasta doorheen mixt.

Hieronder het resultaat

Voor het hoofdgerecht hebben we mootjes verse tonijn nodig die we aan de zijrand met een mix van witte en zwarte sesam bedekken.

Intussen heb ik een aluminium bakje met klein gesneden groentjes (aubergine, courgette, zeewier gemixt en op een grilplaat in het bakje laten garen. Als side-dish nog een salade met rucola, kleine tomaatjes, zeewier en olie/dressing naar smaak. Pas als de groenten en salade klaar zijn, bak je op heel hoge temperatuur de tonijn 2x 1 a 2 minuten in een pan, ik gebruikte zelf een grilplaat; die was nog niet heet genoeg, vandaar iets wat minder donkere kleur, binnen was tie eigenlijk al een beetje te gaar. Het komt er dus op aan om zeer kort en zeer heet te bakken.

Ik heb 2 wijnen bij het voorgerecht gedronken: Vernatsch en Magdalener. De eerste paste het beste.

Bij het hoofdgerecht probeerde ik Magdalener en Lagrein . Ook hier was de eerste het best passend. Je zou ook een Pinot Noir bij kunnen drinken. Als je de tonijn zou barbecuen dan zou die sterke smaak een Lagrein wel nodig hebben.