Wijnmakers Proeverij en Diner bij Céline in Nieuwegein op 10 september

Geschreven op:augustus 5, 2022 Door: Reactie: 1

05

aug

Wijnmakers Proeverij en Diner bij Céline in Nieuwegein op 10 september

Op 10 september a.s. is Christian Plattner, wijnmaker/eigenaar van Ansitz Waldgries, wijnhuis in Bolzano, Alto Adige, speciaal voor RejoiceWijn in Nederland om zijn (nieuwe) wijnen te laten proeven en toe te lichten. Ansitz Waldgries is een familie bedrijf dat zijn oorsprong heeft in de 13e eeuw en dat op dit moment op 8 ha ca 65.000 flessen wijn produceert in de regio Bolzano. Een kleine producent en een heel fijn en kwalitatief hoogstaand bedrijf dat in de loop der jaren meerdere “Tre Bicchieri” heeft gekregen in de Gambero Rosso. Voor deze gelegenheid neemt Christian een aantal nieuwe jaargangen meenemen die pas later op de markt gaan komen. Dat wordt dus heel interessant. In de proeverij worden 4 wijnen van dit huis door Christian zelf voorgesteld en bij het diner zullen de overige 4 wijnen worden geserveerd en zal Christian ze toelichten en vragen beantwoorden over wijn maken, zijn filosofie en zijn ambitie.

Hier sta ik samen met Christian voor zijn wijnhuis in Bolzano
Dit zijn 7 van de 8 wijnen van Ansitz Waldgries die we o.a. op de dag gaan drinken

Het thema van de proeverij is bijzondere wijnen uit Noord Italië. Er worden wijnen uit 4 regio’s voorgesteld. Naast de wijnen van Ansitz Waldgries zijn er ook nog andere wijnen uit Alto Adige. O.a worden nieuwe wijnen van Peter Sölva en Maso Thaler gepresenteerd.

RejoiceWijn introduceert ook haar nieuwe wijnhuizen uit Oltrepo Pavese, een groot wijngebied onder Milaan: Calatroni met fantastische bubbels van de Pinot Nero druif, Giulio Fiamberti met Barbera en Buttafuoco (powerful cuvee) en Mazzolino met Pinot Nero en Chardonnay.

Tevens is onze partner “de Wijntherapeut” aanwezig, die wijnen presenteert uit Valtellina (ArPePe) en Friuli (Primosic). Mooie wijnen uit onbekendere maar o zo fijne wijngebieden.

In totaal zullen ca 35 wijnen worden aangeboden in de proeverij.

We ontvangen u graag vanaf 14.30u met een bubbel van Calatroni en de proeverij zal tot 17u duren. Kosten 19,50 Euro p.p. waarbij u naast de wijnen heerlijke hapjes van het restaurant krijgt geserveerd met hopelijk mooi weer in de geweldige tuin.

Om ca 17.15/30 starten we met het 4 gangen diner waar de keuken van Céline prachtige gerechten heeft bedacht bij de 4 wijnen van Ansitz Waldgries. Kosten hiervan 85 Euro p.p all-inclusief. Reserveren voor beide events is noodzakelijk, capaciteit is beperkt. Dat kan in een bericht naar RejoiceWijn of direct bij Céline. Tot 10 September!