Gnocchi van zoete aardappel

19

aug

Gnocchi van zoete aardappel

Regelmatig mag ik, samen met mijn vrouw (en soms met onze zoon), in een goed restaurant heerlijke dingen proeven. Kan er echt van genieten hoe de chef koks met hun crew de mooiste en lekkerste gerechten bedenken, maken, en soms ook zelf uitserveren en toelichten. Zo waren we in juni bij het Nonnetje in Harderwijk, die al lang op onze bucketlist stond. Ik kom overal graag, ben nieuwsgierig maar vind het natuurlijk wel extra leuk als ze “mijn wijn” schenken bij het menu of op de kaart hebben staan. Michel van der Kroft is de chef kok bij het Nonnetje en hij komt regelmatig naar zijn gasten om dingen te laten zien of uit te leggen, niet als verplicht nummer zoals heel veel doen, maar om zijn passie te delen en ook omdat hij trots is wat hij heeft bedacht en gemaakt. Sinds ons bezoek volg ik hem via de sociale media. Hij is behoorlijk extravert en deelt waar die is en wat die doet.

Ik wil deze keer dan ook een gerecht die Michel op Facebook heeft gezet, hier delen. Vegetarisch gerecht van gnocchi van zoete aardappel met jus van morilles. Er wordt een filmpje getoond hoe hij de gnocchi maakt en beschreven wat de andere ingrediënten zijn, Heb het zelf nog niet gemaakt of gegeten, maar ga dat zeker proberen. Hieronder het resultaat

Ik geef natuurlijk altijd een wijnadvies uit mijn assortiment ,dus ook deze keer, maar laat duidelijk zijn, dat is niet de wijn die het Nonnetje erbij schenkt.

Ik zou hier op basis van de ingrediënten een deels frisse, maar ook wel ronde witte wijn bij drinken. Geen rode wijn, want die zal over het gerecht heen gaan. De Pinot Blanc Riserva van Ansitz Waldgries , ISOS, zou er best geschikt voor moeten zijn. Mooi rond, houtopvoeding, maar niet overdreven en daardoor zeker ook fris. Een heerlijke wijn waarvan, by the way, op 10/9 tijdens het diner bij Celine in Nieuwegein de nieuwe jaargang (2020) zal worden geschonken.