Wijnevents in November

07

okt

Wijnevents in November

Alhoewel de herfst pas net is begonnen, liggen de chocolade letters al in de winkel en beginnen mensen zich al voor te bereiden voor de feestdagen. In dat kader wil ik graag met jullie delen dat er in november 2 events gepland staan die inspiratie kunnen geven voor een heerlijke wijn en spijs invulling van de feestelijke decembermaand.

Vrijdagavond 25 november geef ik een Wijnproeverij Alto Adige bij de volksuniversiteit in Utrecht. Naast het proeven van heerlijke wijnen worden bij deze proeverij ook hapjes geserveerd en uitgelegd waarom juist deze hapjes zo passend zijn, er wordt uitleg gegeven hoe je zelf goede  wijn -spijs combinaties kan maken en hoe je daarmee een (feest) menu kan opstellen. Ook deze workshop is voor iedereen toegankelijk.

Op zondagmiddag  27 november kan je in de praktijk proeven en beleven hoe de perfecte wijn- spijs combinatie werkt in een top restaurant. In Restaurant de Lindenhof** in Giethoorn starten we om 12.30u een proeverij met heerlijke Noord-Italiaanse wijnen, waar iedereen een wijn kan drinken uit zijn favoriete wijnregio. Om 13.30u gaan we dan aan tafel voor een 5 gangen lunchmenu met passende -Italiaanse- wijnen. Martin Kruithof zal ons zeker gaan verwennen en voor wie ’s avonds niet naar huis wil (of kan ?) is er altijd wel een plaatsje in één van zijn kamers of elders in Giethoorn. Meer informatie over dit event verschijnt komende week op de site van het restaurant. Voor verdere vragen en inschrijven kan je uiteraard ook bij mij terecht.