Herfst-stoofpotje met Lagrein

14

okt

Herfst-stoofpotje met Lagrein

Gelukkig is de herfst best lekker begonnen. Het wordt wel eerder donker, maar de temperaturen zijn overdag heel behoorlijk. De kachel kan nog uit blijven als je de zon binnen kan laten schijnen. Ik krijg wel steeds meer trek in rode wijn, merk ik. Tot voor kort keek ik gelijk in het witte wijn gedeelte als ik wat open wilde trekken. Nu wordt de aandacht getrokken door het rode gedeelte van de wijnkoelkast. Laatst vertelde ik dat ik vaak inspiratie vind in de stoofbijbel voor een herfst gerecht , maar op het internet is er zelfs met de zoekterm herfst stoofpotje ook genoeg te vinden.

Voor wild is het nog iets te vroeg, dus grijpen we naar rundvlees om een mooi potje te stoven. Via deze link kom je bij een lekkere variant, die ook nog eens makkelijk is te maken. Ik kies er wel voor om de trappist te vervangen door rode wijn. Dat doe je nu eenmaal als wijnliefhebber 🙂

Ziet er lekker uit, toch ? De rode wijn die er ingaat is ook de wijn die ik erbij drink/serveer. Keuze zat, maar ik kies natuurlijk voor een Lagrein. Voor mij de ideale begeleider vanwege de volle smaak, de stevige structuur van zowel het stoofpotje als de wijn. Deze keer van het wijnhuis Griesbauerhof, die dit jaar een make-over hebben gedaan van hun huisstijl en dus ook nieuwe etiketten op de fles hebben.

Hier de link naar hun Lagrein, nieuwe stijl op hun eigen website.

Je leest daar ook dat George het vak gaat overdragen aan zijn zoon, de nieuwste wijnmaker generatie. Meerdere malen ontmoet deze familie, zeer aardige mensen en altijd in voor een bezoekje. Je kunt daar op bijna alle dagen met een beetje weer in hun tuin aan de wijnvelden vanaf 16u een wijn komen proeven, ook van andere huizen, uit zowel de regio als daarbuiten. Echt een aanrader als je in Bolzano bent.

Hier de link naar mijn website voor deze wijn