Vakantie herinnering #2

26

aug

Vakantie herinnering #2

Vorige week vertelde ik over een heugelijk (voor)gerecht dat we in de vakantie hebben gegeten. Er is nog een ander gerecht waar ik iets over wil vertellen. Vanuit ons hotel in San Cassiano/Armentarola zijn we een dagje richting Cortina d’ Ampezzo geweest. Je gaat dan over de Valporola en de Falzarego pas waaraan de fameuze Lagazuoi lift  is gelegen. In de winter kun je daar als skiër met de bus naar toe, met de cabine omhoog en je skiet richting Armentarola terug. Het laatste stukje wordt je met ca 25 man hangend aan een lang touw achter een aantal paarden teruggebracht! En dat anno 21ste eeuw ?. Prachtige ervaring.

Nu in de zomer is het erg druk met bergwandelaars en fietsers, ook mooi om te zien. Na een wandeling door Cortina had ik gebeld naar een 1 ster restaurant vlak buiten Cortina voor de lunch. Om 13u ben je dan de eerste en het werd ook niet bijzonder druk. Het eten was heerlijk en overvloedig, zeker voor een lunch. Eén van de gerechten is zeker het vermelden waard. Er zijn een aantal zaken op een menukaart die gelijk mijn aandacht trekken. Zwezerik, truffel en wild horen daar zeker bij, maar wat daar ook bij hoort is kreeft. Ik ben een bijzonder grote kreeft fan. In dit geval was de kreeft uit zijn omhulsel gehaald, in stukjes  bereid met bechamelsaus en op een venkelrisotto geserveerd. Best heftig voor de lunch, maar wel ontzettend lekker.

We dronken er een Weissburgunder Riserva bij. Dat is een op hout opgevoede Pinot Blanc. Het is een signatuur wijn die door meerdere wijnhuizen in Alto Adige wordt gemaakt. Niet te zwaar, maar wel vol van smaak, zeer goed passend bij dit gerecht.

In het assortiment van RejoiceWijn hebben we op dit moment 2 van dit soort wijnen op voorraad:  Kellerei Kaltern en Ansitz Waldgries. Komende 14 dagen zijn ze in de aanbieding.