Bezoek aan ELKANO

08

okt

Bezoek aan ELKANO

Beste wijnliefhebber,

Bij het plannen van onze culinaire reis door het Baskenland stond op de “must be” lijst restaurant Elkano.In 2019 hebben we daar -zonder te reserveren- een poging gedaan binnen te komen, zonder succes. Elkano is bekend van voornamelijk 1 ding: De grote BBQ voor de deur waar verse Tarbot op wordt gebakken.( zie foto)

Het restaurant is gelegen op een prachtige plek in het idyllische kustplaatsje Getaria. Als je aan de voorkant zit kijk je het dorp in. Als je (gunstig) achterin zit kijk je op de kust en zee. Daar zaten wij.

Na onze belevenissen bij Azurmendi en Martin Berasategui (waarover de komende weken meer) viel de ervaring tegen ,het eten, de tarbot,  daarentegen was super. En in de Top 50 van wereld beste restaurant zijn ze afgelopen week 16e geworden.

We dronken er een Chardonnay bij en dat is eigenlijk de enige optie. Liefst hout gerijpt. Super Combi. Uit mijn eigen assortiment zou dat de Chardonnay Maturum van Martini & Sohn zijn. Lekker vettig, vol en romig, heerlijk. Deze en de 2 andere Chardonnay’s (van Kellerei Kaltern en Kupelwieser) zijn daarom de komende weken in de aanbieding.