Nagenieten van de vakantie

20

aug

Nagenieten van de vakantie

De vakantie zit er al weer op. Het weer zat niet altijd mee. In Zeeland, waar we normaal gesproken verblijven was het weer een week goed en een week wat minder. Daarna toch maar even naar Alto Adige gereisd en daar was het weer prima.

Culinair gezien hele leuke dingen gedaan, lekker gegeten in Zeeland (Spetters en Katseveer) en in Italië was het ook weer genieten. Nieuwe plekjes ontdekt en ook onze traditionele adresjes aangedaan.

Bij een van die traditionele adresjes (in Ortisei) heb ik een gerecht gegeten bij de lunch wat me het meeste is bijgebleven. Ongelofelijk simpel, maar o zo lekker. Ze serveerden 24 maanden gerijpte rauwe ham met een geweldige burrata. Wat olijfolie erop (in dit geval van Ornellaia), echt top. In Nederland is het best lastig om een goede burrata te vinden. Als iemand een tip heeft, hoor ik het graag.

Ik drink er dan graag een (rode) Magdalener bij. Niet te zwaar, wel een bite door de 10% Lagrein, die bij de Vernatsch is toegevoegd, veel beter gaat het niet worden.

Kijk voor onze aanbieding voor de Magdalener wijnen hier