Secreto Ibérico op de BBQ

Geschreven op:juni 17, 2022 Door:

17

jun

Secreto Ibérico op de BBQ

Secreto Ibérico is een zeer lekker stuk vlees van de schouder van het Ibérico varken. Best wel vet als je het in handen krijgt van een keurslager, maar op de BBQ helpt dat het vlees super mals te maken. Rosé gebakken is echt het lekkerst en dat is zo gebeurd. Ik maakte het met een Romesco Salsa op een broodje. Hier het recept. Voor degene die het liever niet met een broodje willen is er hier een alternatief recept. De salsa maak je met gegrilde & geblakerde rode paprika’s en samen met de kruiden geeft dat een rokerige saus. Je kan natuurlijk ook je eigen favoriete saus erbij doen 🙂 Hier wat plaatjes

Grillen van paprika’s
Iberico goed kruiden
De Secreto Iberico wordt maar heel kort gebakken
Heerlijk rosé!

Lekker met 2 mogelijke wijnen uit Alto Adige: Magdalener of Lagrein classico (zonder houtopvoeding)

Links zie je de donkere Salsa op het vlees die een heerlijke gerookte smaak heeft