Opening wildseizoen en Halloween

21

okt

Opening wildseizoen en Halloween

Deze week aandacht voor twee actuele zaken in dit seizoen die ik gebruik voor 2 gerechten. Ten eerste de opening van het wildseizoen per 15 oktober. Als zoon van een poelier verheug ik me elk jaar weer op deze tijd. Natuurlijk kan je gedurende het jaar allerlei wild krijgen en eten, maar voor mij is 15 oktober echt een symbolische start. Ik herinner me nog van vroeger dat mijn vader dan met de jagers om tafel ging om het jachtseizoen te bespreken en hij stemde met ze af wat wanneer beschikbaar was. Toen (al) was dat niet zomaar blind op alle wild schieten, maar het was altijd volgens de wet en met respect voor de wildstand en de natuur. Deze week een stoofschotel met hert. Hert is niet meer iets dat alleen maar met de Kerst gegeten wordt. Het is zeker geen alledaags vlees, veel mensen kunnen inmiddels deze niet sterke wild smaak prima waarderen en serveren dat als er gasten langs komen. Hier het recept

Ik doe er natuurlijk een Lagrein in en drink die er ook bij, maar een andere volle rode wijn die niet al te heftig is past er natuurlijk ook prima bij.

Ten tweede is het binnenkort Halloween. Als je zoekt wat het meest wordt gegeten tijdens deze typische Amerikaanse feestdag komt daar met stip de Pumpkin Pie uit. Eerlijk gezegd ben ik er niet zo van, maar het is wel leuk om zoiets een keer te maken. Hier een leuk recept van iemand die jaren in Amerika heeft gewoond.

In mijn assortiment heb ik niet echt iets dat daar goed bij past. Daarom deze aanbeveling uit de Loire van mijn wijnpartner, Erik van Duijn, beter bekend als de Wijntherapeut.