Feestdagen menu 2

03

dec

Feestdagen menu 2

In dit menu wordt de kok iets meer uitgedaagd. Daarnaast hebben we in het wijnpakketten 2 wijnen die op dit moment in het nieuws zijn. Hoofdgerecht is deze keer een visgerecht. Ook nu weer een 3 plus een 5 gangen optie met daarbij passende wijnen.

Voorgerecht: Optie 1: Typisch Sudtiroler opening met Schuttelbrot en Tiroler spek. Optie 2: Steak Tartaar, mijn lievelingsopener obv recept van Ron Blaauw.

Steak Tartaar

Je kunt natuurlijk ook beide doen in het 3 gangen menu, eerst beetje snacken en dan de tartaar. Passen allebei bij de volgende fantastische wijn:

Gemaakt van de Vernatsch, de meest aangeplante rode druivenras in Alto Adige. Framboos, kersen in de geur en smaak, licht gekoeld te drinken en samen met het Schuttelbrot en Sudtiroler spek de zgn Sudtiroler Marende, de lokale start van de avond vormend. Deze wijn is tot een van de beste wijnen van dit jaar gekozen. Hier verdere informatie over deze wijn.

Voor het hoofdgerecht heb ik vis gekozen. Een gerecht met zeeduivel, een stevig stukje vis waar je veel kanten mee op kunt. Hier is een leuk recept dat het prima doet met Kerst als alternatief voor vlees of wild.

We drinken hier een mooie, volle Chardonnay bij.

Voor het nagerecht kan de kok aan de slag. We sluiten af met een Tarte Tatin, zoete taart die prima past bij een Gewurztraminer, onlangs deze combi nog in de Elzas uitgeprobeerd. Hier het recept en de wijn.

Tarte tatin

Voor de uitbreiding starten we met een mooi champagne van Tasty sparkling

Voor het tussengerecht heb ik een lekker gerecht met coquilles gekozen. Heel feestelijk recept. We drinken er een Sauvignon Blanc bij. In Alto Adige maken ze die wat steviger en past bij veel visgerechten, ook die met room ingrediënten.

Voor het extra nagerecht, dat we na het hoofdgerecht eten en vóór de Tarte Tatin kiezen we oude kazen: Old Amsterdam, Parma en dergelijke. Daar drinken we deze speciale Lagrein Riserva bij van Ansitz Waldgries. Deze week door Ronald de Groot geprezen bij de sneak preview van Perswijn ivm de komende Alto Adige special, zie foto en filmpje

Wijn box voor het 3 gangen menu
Wijnbox voor het uitgebreide menu

Eet en drink smakelijk