Feestdagen Menu 3

10

dec

Feestdagen Menu 3

In dit blog worden de gerechten klassieker en de uitdagingen voor de kok qua inkopen en koken al weer wat groter. Bij dit menu introduceren we ook een primeur voor Nederland. Ansitz Waldgries, een van de wijnhuizen uit Alto Adige die door Rejoice Wijn in Nederland wordt vertegenwoordigd, heeft een nieuwe wijn geïntroduceerd: SACALIS, een Sauvignon Blanc Riserva. Ruim een jaar op hout bereid, zeker niet log, juist elegant, getuige ook het relatief lage alcoholpercentage in vergelijk met de Myra, de Sauvignon Blanc Classico.

Het voorgerecht gaan we dan ook met deze wijn “vieren”: een uitgebreide fruits de mer schotel. Kijk hier voor het recept

Als hoofdgerecht 2 opties: Optie 1: Patrijs, zie recept

Optie 2; Klassieke gevulde kalkoen,

Bij deze gerechten schenken we een Lagrein Classico, nauwelijks hout gehad, lekker vol, maar niet zwaar.

Voor het nagerecht gaan we kaas in de oven doen. Recept. Hier drinken we de klassieke Sauvignon Blanc bij van Ansitz Waldgries , de Myra

Voor het tussengerecht heb ik een mooie vegetarische risotto gevonden, recept. Ik serveer daar een wijn van mijn wijn-vriendin Monique Breuer. Zij maakt al jaren haar eigen Pinot Noir, Serendipity. Eerste kwam uit Zuid Afrika, later maakte ze ook een in de Ahr. Ik schat dat de volgende uit de Bourgogne komt 🙂 . Kijk op haar site om over haar wijnambities te lezen.

Het menu sluiten we af met een Appelcrumble, een zoete afsluiter met werk aan de winkel. Je kunt het wel van te voren maken, natuurlijk. Recept. We drinken daar een heerlijke Gewurztraminer bij, lekker zoetje om mee af te sluiten.

Hier de wijnen voor het 3 gangen menu:

Hier de wijnen voor het 5 gangen menu

Veel plezier met het maken