Broodje Pulled Turkey

Geschreven op:mei 19, 2022 Door:

19

mei

Broodje Pulled Turkey

Nu m’n sous vide apparaat weer in het zicht staat gebruik ik ‘m wat vaker. Deze keer om pulled turkey te maken. Ik heb daarvoor een kalkoenbout van redelijke omvang 24 uur in een marinade gedaan. Je kan dit al in een vacuum zak doen, je kunt het ook in een afgesloten pan/kom doen.

De marinade was in dit geval gebaseerd op witte wijn, (kan ook restant wijnen zijn), met halve ui, knoflook, beetje tomatenpuree, wat azijn (mag van alles zijn, maar witte wijnazijn het meest logische), zowel wat milde als pittige paprika poeder naar smaak, gemalen komijn zaad, gerookt zout, als je het hebt, anders gewoon zout, wat witte peper en oregano. Je kan er altijd nog zaken aan toevoegen of weglaten naar je smaak.

Na 24 uur haal je het uit de kom en stop je het vlees met een deel van de marinade in een zak en trek het vacuum op een vacumeermachine. Bij Bol.com incl. 10 zakken helemaal niet duur. Je doet de zak vervolgens ca 7 uur op 73,5 graden in de au bain marie. Bewaar de rest van de marinade.

Je zorgt dat de BBQ tegen het eind van de 7 uur op ca 200 graden is. Liefst een direct en een indirect gedeelte en je schroeit het vlees op het directe stuk rondom om dichten legt ‘m dan indirect nog even om na te laten genieten 🙂

Je trekt vervolgens met een vork of speciaal daarvoor geschikte “wolvenklauwen” het vlees uit elkaar. maak het vlees met wat van de overgebleven marinade iets sappiger en serveer het op een broodje met coleslaw salade en doe er saus naar behoefte/smaak op. Op de foto schoot het wat uit. Je drinkt er lekker een Lagrein Classico bij, ideaal met de gegrilde smaak van het aangebraden vlees. Hier is de link naar lekkere Lagrein’s van bijv. Griesbauerhof.

Als je nog meer marinade overhebt, kan je het de volgende dag fijn maken met een blender en zachtjes laten inkoken om een consistente saus van te maken voor bij rijst of pasta.

Veel plezier met maken en eet&drink smakelijk.