Zeeduivel met salsa verde

Geschreven op:juni 11, 2021 Door:

11

jun

Zeeduivel met salsa verde

Deze week ga ik voor een stukje vis op de BBQ. Ik heb daarvoor een stevige witte vis gekozen: zeeduivel. Dit gerecht kan je zowel als voorgerecht als hoofdgerecht maken. Kwestie van portie per persoon. Ik deed dit als voorgerecht.

Zeeduivel in gelijke stukken verdelen, in mijn voorbeeld ca 150 gr pp. Maak in een schaal een marinade aan met olijfolie, citroen en knoflook granaat. Rol daar de vis doorheen en voeg naar smaak zwarte peper en zout toe. Laat het 10-15 minuten intrekken. De BBQ gaat op 150 graden. Zorg dat je het gril gedeelte nog even hebt schoongemaakt en kwast het met olie in. Leg de vis direct boven het vuur. Het heeft ca 25 min nodig, keer voorzichtig bij de helft van de tijd om.

De salsa verde maak je al voor die tijd, kan al een dag eerder als je wil. Stop een half bosje peterselie, 15 gram munt, 15 gram basilicum, 2 ansjovis, een theelepel geschaafde citroenschil en een geplette knoflook in een blender. Maak er vervolgens met een theelepel mosterd, 1 eetlepel citroensap en zoveel olijfolie als nodig een glad mengsel van.

Als de vis klaar is, doe je met een eetlepel de salsa verde er op en serveer je het met een crouton (ceasar) salade en eventueel gebakken aardappeltjes als je er een hoofdgerecht van maakt. Eet smakelijk! Schenk er een mooi glas Pinot Grigio bij. Deze is zowel los als ook in een wit wijn pakket beschikbaar.