Wijn bij de BBQ, wit, rosé en rood

Geschreven op:juni 4, 2021 Door:

04

jun

Wijn bij de BBQ, wit, rosé en rood

Ik ben een BBQ fan. Als het weer het toelaat (in de regen en/of kou haak ik af, zeg ik eerlijk) steek ik graag de BBQ aan. Ik hou van allerlei gerechten, klassieke dingen als saté, slashslick of een worst, maar ook van slow cooking en indirect barbecueën met vlees en ook zeker met vis. Ik ga bij goed weer lekkere gerechten delen, waar ik natuurlijk ook een wijnadvies bij ga geven. Nu heb ik een recept voor een heerlijke picanha, zie hier. Gerecht duurt ca 1 uur vanaf de start vanaf het aansteken van de BBQ, stuk indirecte bereiding en daarna direct afgrillen. Heerlijk. Ik heb 2 wijnpakketten die hier bij aansluiten: voor het aperitief en tijdens de bereiding (en ook inzetbaar bij vis en wit vlees bbq gerechten): het Voorjaarspakket . 5 soorten witte wijn en een rosé. Daarnaast het Rode wijn BBQ pakket . 3 prachtige rode wijnen met een medium zware Magdalener, een jonge Lagrein en een ervaren volle Lagrein. Voor ieder wat wils en altijd passend bij rood vlees.