Nationale Week Zonder Vlees

Geschreven op:maart 11, 2022 Door:

11

mrt

Nationale Week Zonder Vlees

Deze week is het de nationale week zonder vlees. Als zoon van een poelier ben ik groot gebracht met vlees, vind het ook lekker. Ik eet het echt steeds bewuster, minder vaak en de porties zijn veel kleiner. Ik vind het goed dat we er over nadenken. Mijn vader was in de 70 er jaren al wars van massaproductie en had kwaliteit hoog in het vaandel. Toen verkocht hij al boerenkippen en het wild kwam van een geregistreerde jager. Vis (staat ook onder druk) en vegetarisch zijn goede alternatieven en zelfs vleesvervangers beginnen steeds beter te worden. Laten we er bewust mee omgaan, helemaal zonder vlees gaat het voor mij niet worden, maar een week lukt nog wel, hoor 🙂

In dat kader wil ik verwijzen naar een site waar mooie gerechten zonder vlees staan.

Ik heb voor nu een mooi vegetarische currytaart gekozen.

Indiase Curry taart met linzen en erwten

Ik drink hier een heerlijke Vernatsch bij. Vernatsch drink je op ca 15 graden, is fruitig en kan deze smaken prima handelen. Ga hier naar de aanbieding voor deze wijn verrassende wijn.

Deze wijn is tot een van de beste wijnen van 2021 gekozen