ALTO ADIGE – het best bewaarde wijngeheim van Italië

Geschreven op:maart 3, 2019 Door:

03

mrt

ALTO ADIGE – het best bewaarde wijngeheim van Italië

Ik was altijd al gek op het noorden van Italië. En op wijn. 15 jaar terug proefde ik voor het eerst lokale wijnen uit Alto Adige. Zoals Lagrein en Vernatsch. Ik was meteen verkocht. Uniek! De voorkeur voor dit prachtige wijngebied is inmiddels uitgegroeid tot een heuse liefde. Een passie die ik graag met je deel.

Ik ben Pieter van den Burg. Na 35 jaar in het bedrijfsleven besloot ik begin 2019 mijn passie te delen, wijndiploma’s te halen en wijn uit Alto Adige te gaan importeren. Ik kom al sinds 1976 in het noorden van Italië, destijds op skivakantie met m’n ouders. Het Val Gardena-gebied was toen amper bekend in Nederland, inmiddels wil iedereen een keer de Sella Ronda hebben geskied.
En terecht.
Het uiterste noorden van Italië is een verademing qua natuur, cultuur en beleving. De zon schijnt er bijna altijd en met een goede espresso op een terrasje heb je niets meer nodig.
Hoewel?

Wijn! Italië is immers ook een mooi wijnland. Net als Frankrijk en Spanje. Voor mij begon de kennismaking met goede Italiaanse wijn met bekende namen als Barolo en Brunello. Mooie wijnen, daar niet van, maar de liefde begon pas echt toen ik de lokale wijnen uit het wijngebied Alto Adige proefde. Een ontdekking.