fbpx
    large thumbnail

    Frisse fruitige wijn, heerlijk als aperitief of op een terras in de zon. Typische Sauvignon Blanc uit Alto Adige, mineralig, matig stuivend, gemaakt voor bij asperges!

    Tag:
    large thumbnail

    Volle witte wijn. Houtgelagerd. Heerlijk bij wit vlees of vis. Zalm van de BBQ is top hierbij. Deze witte topper van Martini krijgt 92 punten in de Falstaff 2021/2022!

    large thumbnail

    Zeer elegante Pinot Nero, vol fruit, op ca 500 meter hoogte gemaakt door een kleine wijnmaker in “het” Pinot nero gebied van Alto Adige: Montan.

    Tag:
    large thumbnail

    Volle rode wijn, houtgerijpt, je proeft rijp fruit als bramen en pruimen, ruikt naar chocolade en leer, heerlijk bij rood vlees gerechten (tournedos) en wild (hazerug/hert). Fantastische combi met rood vlees van den BBQ. Mijn persoonlijke favoriet. 2020 op voorraad, is nu op dronk, maar kan ook zeker tot 2028 bewaard worden.

    large thumbnail

    Fruitige volle wijn, houtgelagerd, ideaal bij wit vlees en vis van de BBQ. Krijgt 93 punten van Parker

    large thumbnail

    Magdalener is een mix van  ca. 90% Vernatsch en 10% Lagrein. Het heeft dankzij de Vernatsch de sappigheid van rood fruit (framboos, kers en aardbei) gecombineerd met een vleugje bosbessen en bramen van de Lagrein. Resultaat is een volle fruitige wijn met pit die je combineert met (gevulde) kalkoen, kalfsvlees of kip (van de BBQ). Ook bij belegen kaas, Passendale en Port salut past deze wijn perfect.

    De wijn is gemaakt van druiven de bestgelegen wijnhellingen  van verschillende soorten traditionele Vernatsch druiven en op een speciale manier (Amarone stijl) bereid.                        In de Perswijn van dec 2020 gekozen in de finale van beste wijnen tot 20 Euro.

    large thumbnail

    Deze Lagrein heeft 12 maanden op hout gelagerd gelegen.  Topwijn! Heeft 93 punten Falstaff 2019/2020. Nu op dronk, maar kan ook nog een aantal jaren bewaard worden.

    Volle rode wijn. Smaakt naar bramen, bosbessen en pruimen. Houtgelagerd.  Ideaal te combineren bij rood/rund vlees gerechten op de BBQ, een stoofpot, bijvoorbeeld Boeuf Bourguignon,  en bij wild: haas, hert ( zie filmpje over Herten-sukade bij een van de blogs onder Wijn nieuws) of eend. Als dessert kan deze wijn heel goed bij rijpere kazen zoals Old Amsterdam

    large thumbnail

    Fruitige rode dessertwijn. Hoort bij de Top 3 van rode dessertwijnen uit Sudtirol. 93 punten in Falstaff 2022/23! Heerlijk bij bijv. chocolade taart.

    large thumbnail

    Volle witte wijn. Houtgelagerd. Heerlijk bij wit vlees of vis met evt een romige saus. Deze witte topper van het klooster heeft voor haar jaargang 2020 de hoogste onderscheiding (3 Bicchieri) in de Gambero Rosso van 2024 gekregen.

NIX18
Geen alcohol onder de 18