Rottensteiner

Geschreven op:oktober 29, 2019 Door: Reacties: 0

Rottensteiner

Drie  generaties wijnmakers

Sinds de 60′ er jaren maakte Hans Rottensteiner zijn mooie wijnen voor afzet in grote vaten naar Zwitserland. Zijn zoon Toni veranderde dat in de jaren 80 tot eigen gebottelde wijnen onder de naam Rottensteiner. In het begin van deze eeuw haakte kleinzoon Hannes aan om niet alleen de eigen 10 hectare maar ook de druiven van 60 regionale druiventeelers om te zetten in mooie witte en rode wijnen. Deze samenwerking tussen familie en partners in de omgeving heeft geleid tot vernoeming van die teelers in de namen van een aantal wijnen ( bijv. Premstallerhof en Kristplonerhof)

Wijnen komen pas op de markt als alle familieleden het erover eens  zijn dat de wijn “af” is en de juiste Rottensteiner  standaard bezit. Ook de nieuwe, prachtige, etiketten die vanaf dit jaar (2019) op de flessen prijken is een heel lang en zorgvuldig proces geweest.

Signature

De berggeit als symbool en Bolzano als bakermat is de familie heel trots op hun inmiddels omvangrijke assortiment. Als je er toch één wijn moet uitpikken die dat ene heel buitengewone  heeft, dan is het de Lagrein Riserva Gries. Wint jaarlijks onderscheidingen en staat hoog in de beoordelingen van wijncritici.