Casarecce met kip en paprikapesto

02

sep

Casarecce met kip en paprikapesto

Pasta’s heb je in alle soorten en maten, dit gerecht is met een wat minder bekende pastasoort; Casarecce.

De volgende ingrediënten heb je nodig voor 2 personen:

250 gr casarecce, 1 rode paprika, 1 courgette, 1 teen knoflook, 40 gr gedroogde tomaten, 25 gr zonebloempitten, 1 kipfilet, 50 gr rucola en geraspte kaas.

Snij de paprika in stukjes, de courgette in dunne plakjes en hak de tomaatjes grof. Bak de paprika in een pan met wat olie zacht en wat geblakerd, rooster de zonnebloempitten goudbruin. Laat wat afkoelen en pureer met een staafmixer in een hoge maatbeker de pitten, tomaten, paprika, knoflook, wat geraspte kaas en 1 tl azijn tot een gladde pesto en breng op smaak met zout en/of peper.

Snij de kipfilet in stukjes en bak 3 minuten aan, voeg de courgette toe en laat 6-8 minuten zacht garen. Kook in de tussentijd de pasta in 6-8 minuten en gebruik wat kookwater om de pasta met de pesto tot een mooi geheel te maken. Maak de rucola aan met wat olijfolie, azijn en zout en serveer het bij. Eenvoudig en lekker!

Hierboven het resultaat, ik drink er een lekkere Magdalener bij. Deze keer de 2021 van Griesbauerhof met het vernieuwde etiket 🙂